Hva er en H-klasse støvsuger?

20230213_135849 ( artikkel)

En H-klassifisert støvsuger…

.. Er en type støvsuger som er designet for å fange opp og holde helse- og miljøskadelige partikler, som asbestfibre, innelåst. H-klassifiseringen referer til filterklassen som er krav i EU for støvsugere som brukes i arbeid med farlig avfall.

H-klassifiserte støvsugere har et filter med høy effektivitet, som er i stand til å fange opp partikler som er mindre enn 0,3 micrometer i størrelse med en effektivitet på 99,95%. Dette er høyere enn standard støvsugere med filter klasse M og L som har en effektivitet på henholdsvis 92 og 95%.

 

H-klassifiserte støvsugere er utstyrt med et HEPA-filter eller et tilsvarende filter med høy effektivitet, som sikrer at partiklene som suges opp blir låst inne i filteret og ikke slipper ut igjen. Dette er viktig for å hindre spredning av asbestfibre i luften under sanering eller andre aktiviteter der asbest eller støv fra andre helseskadelige materialer kan være tilstede.

For at en støvsuger skal bli klassifisert som H-klasse, må det oppfylles en rekke krav som er definert av EU. Disse kravene inkluderer:

  • Effektivitet: H-klassifiserte støvsugere skal være i stand til å fange opp partikler som er mindre enn 0,3 mikrometer i størrelse med en effektivitet op minst 99,95%.
  • Filter: H-klassifiserte støvsugere skal ha et filter med høy effektivitet, som er i stand til å låse partiklene inne og hindre dem i å slippe ut igjen.
  • Luftstrøm: H-klassifiserte støvsugere skal ha en luftstrøm som er begrenset til et minimum for å hindre spredning av partikler.
  • Konstruksjon: H-klassifiserte støvsugere skal være konstruert slik at det ikke er noen lekkasjer eller sprekker som kan tillate partikler å slippe ut. Dette kan inkludere tette lokk og pakninger, samt at det ikke er noen lekkasjer i slanger eller tilkoblinger.
  • Det skal være et system for å indikere når filteret skal byttes.
  • Det skal være et system for å indikere når motoren er overbelastet eller hvis luftstrømmen er redusert.
  • Det skal være et system for å indikere når beholderen er full eller hvis luftstrømmen er redusert.
  • H-klassifiserte støvsugere skal også være i stand til å kjøres i en viss tid etter at filteret er fullt.

Det er viktig å merke seg at disse kravene kan variere mellom land og regioner, og det er derfor viktig å sørge for at støvsuger som skal brukes er i samsvar med lokale regler og forskrifter. Det anbefales å bruke profesjonell hjelp for å sikre at støvsugeren er riktig klassifisert og at den er i samsvar med de relevante kravene.

 

Lurer du på hvilken støvsuger er riktig for deg?

Ta kontakt med oss for en hyggelig prat, eller se vårt utvalg av H-klassifiserte støvsugere her.

 

Siste innlegg

Meld deg på vårt nyhetsbrev


Bedrift?

Dersom du handler for en bedrift, kan du sende inn søknadsskjema for å be om en bedriftskonto hos oss.